Jump to content
Sign in to follow this  
TheSkill

Experiment Digi24. Nici vorbă de tablete în școlile din „scenariul roșu”. Primar: „Nu avem nimic!”

Recommended Posts

Guvernul poate cumpăra doar 70-80.000 de tablete pentru elevi, din cele 250.000 promise

Mii de elevi din toată țara riscă să nu poată învăța absolut deloc în primele două săptămâni de școală! Pur și simplu nu au de pe ce! În 43 de localități din România școala va începe pe 14 septembrie exclusiv online! Ministerul Sănătății a făcut publică lista localităților unde rata de îmbolnăvire raportată la ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori, adică scenariul „roșu” pentru școlile din acele localități. Sunt 22 de județe unde unii dintre elevi vor învăța exclusiv online în primele două săptămâni de școală.

Doar că în multe dintre aceste comune sau chiar orașe, școala online pare o utopie în condițiile în care elevii nu au de pe ce să învețe! Nu au tablete, laptopuri sau telefoane. Cele promise de Guvern nu au venit, școlile și primăriile nu au bani să le cumpere, iar părinții nu își permit să plătească acum câteva sute de lei pe astfel de dispozitive.

Am luat la rând mai multe localități din lista celor 43 unde elevii nu vor avea voie să vină fizic la școală. Am stat de vorbă cu primarii sau directorii de școală și nu am găsit nicio localitate, din cele unde a reușit să stăm cu cineva de vorbă, care să aibă tablete pentru toți elevii! Ba mai mult, într-o localitate din județul Caraș-Severin, din cei 100 de elevi ai unei școli 80 nu au tablete și au făcut cerere! Într-un alt sat din județul Dâmbovița, în toată școala primară, clasele I-IV învață doar... 7 elevi! Și niciunul nu are tabletă sau laptop, iar primarul spune că speră la o minune în această săptămână!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...