Jump to content
Forums Staff Leaderboard Cerere DNS Member Shop GS Items ☰ Downloads
Sign in to follow this  
#Anakin

Cumpără un procesor AMD pentru viitorul tău sistem PC

Recommended Posts

amd-730x456.jpg

AMD

 

Nu mai este nici o surpriză pentru nimeni faptul că AMD a venit rapid din urmă și a intrat foarte ușor în atenția publicului cu noile procesoare dar și cu plăcile video lansate pe piață în ultima perioadă. Nu de mult timp, AMD a lansat noua gamă de procesoare Ryzen 3000 care promit performanțe superioare iar prețurile sunt avantajoase.

Pe lângă procesoarele performante, compania oferă clienților și prețuri mult mai bune față de competiție.

Procesoare AMD pentru orice tip de utilizator
Portofoliul de procesoare deținut de companie este potrivit oricărui tip de utilizator. AMD îți poate veni în ajutor dacă vrei un procesor entry-level pentru un sistem office sau dacă vrei un procesor performant pentru noul tău sistem de gaming sau pentru stația ta de lucru profesională.

În linii mari, procesoarele companiei se împart în mai multe categorii: AMD A-Series, AMD Athlon, AMD Ryzen și AMD Ryzen Threadripper.

Game de procesoare AMD disponibile pe piață
Mai jos ai o listă simplă care îți va prezenta tipurile de procesoare AMD disponibile pe piață. Lista poate fi considerată și o clasificare a familiilor de procesoare dezvoltate de AMD.

AMD Athlon – toate modelele au câte 4 nuclee cu 4 fire de execuție, frecvențe maxime de 4GHz, 28nm proces de fabricație, socket AM4, TDP 65W, suport DDR4 2400MHz, fără grafică integrată.
AMD Athlon cu grafică Radeon Vega – 2 nuclee cu 4 fire de execuție, frecvență de lucru maximă de 3,5GHz, 14nm proces de fabricație, socket AM4, TDP 35W, suport DDR4 2667MHz dual-channel și grafică AMD Radeon Vega 3.
AMD A-Series – modele cu 2 sau 4 nuclee și 4 fire de execuție, grafică integrată AMD Radeon R5 sau Radeon R7, suport DDR4 2400MHz, TDP de la 35W la 65W, 28nm proces de fabricație și o frecvență maximă de lucru ce poate ajunge la 4,2GHz.
AMD Ryzen – aici intră popularele game Ryzen 3, Ryzen 5, Ryzen 7 și proaspăt lansatele modele AMD Ryzen 9. Procesoarele din această categorie sunt cele mai populare printre utilizatori datorită prețului redus față de competiție dar și datorită specificațiilor tehnice foarte bune. Specificațiile includ: arhitectura Zen sau Zen 2, de la 4 nuclee și până la 16 nuclee cu până la 32 fire de execuție, procese de fabricație avansate de până la 7nm, suport PCIe până la 4.0 x16, suport DDR4 cu frecvențe de lucru de până la 3200MHz, socket AM4 iar unele modele pot avea grafică integrată AMD Radeon RX Vega 11.
AMD Ryzen Threadripper – până la 32 nuclee cu 64 fire de execuție, proces de fabricație Zen+ de 12nm, suport DDR4 quad-channel ECC, până la 250W TDP, frecvență maximă de lucru de până la 4,2GHz, socket TR4.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...