Jump to content
Forums Staff Leaderboard Cerere DNS Member Shop GS Items ☰ Downloads
Sign in to follow this  
#Anakin

Cum îți faci un SSD/HDD extern și cum merge

Recommended Posts

În urmă cu ceva timp (cred că de Black Friday) mi-am cumpărat două rack-uri externe pe USB 3.1 dar abia recent am pus ceva în ele și am început să le testez.

Pentru că aveam nevoie de o soluție rapidă pentru stocare externă, era clar că in rack-urile cumpărate trebuia să pun un SSD, însă, pentru redundanță dar și de dragul testării am ales ca într-un rack să pun un HDD de 1 TB iar în celălalt un SSD de 250 GB.

Ambele sunt componente recuperate, pe care nu le mai foloseam și stăteau degeaba. Probabil aveți și voi din astea pe acasă. De exemplu, HDD-urile scoase din laptop (pe care le-ați înlocuit cu SSD-uri) sau SSD-urile mai mici din PC-uri cu pe care le-ați înlocuit unele mai mari.

Rack-ul folosit în ambele cazuri este același: un ADATA EX500 care costă sub 50 lei: Altex, eMAG, PCGarage. Se deface destul de ușor și unitatea de stocare se instalează simplu. Să vedem ce a ieșit.

Așadar, cu 50 lei + un SSD/HDD abandonat îți poți face o unitate externă pe care poți lucra (pe SSD se poate lucra direct, chiar decent) sau o poți folosi ca backup.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...