Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Steps

Cel mai mare turneu de tenis feminin din istoria României. Premii de 1 milion de euro!

Recommended Posts

NzI2MTZkNmFmNTAyNWMxNGM5YzQ5NjFmYjQ2YQ==

Ion Ţiriac are gânduri mari şi va organiza un turneu de tenis în România, competiție care se va bucura de premii importante. Omul de afaceri a anunțat că a început discuțiile cu WTA pentru a organiza cel mai mare turneu de tenis feminin din istoria României.

Țiriac intenționează să cumpere una dintre cele patru licențe disponibile și a menționat că prima ediție ar putea avea loc din 2020. 

"Vreau să cumpăr anul asta un turneu de tenis. Dacă este un turneu indoor, se joacă la Cluj. Am vorbit cu Boc, are sală, are de toate.

WTA face o nouă serie de turnee. Va fi cu premii de 1 milion de euro. Sunt 4 turnee, iar eu vreau să cumpăr unul dintre ele, care să fie la o dată bună", a spus Tiriac la Antena 3.

Astfel, competiția se va disputa pe zgură, dacă va fi programată primavară, sau pe hard, dacă va fi după Wimbledon. În momentul de față, România are un singur turneu WTA, la care se oferă premii de aproximativ 250 de mii de dolari.

Emil Boc: "Infrastructura turneului poate fi asigurată de primărie"

În septembrie 2018, primarul orasului Cluj-Napoca, Emil Boc, dezvăluia, la Realitatea FM, că a avut o primă discuție cu Ion Ţiriac despre organizarea turneului WTA.

"Am discutat cu domnul Ţiriac şi mi-am arătat deschiderea pentru un asemenea demers şi să contribuim cu ceea ce putem. Primăria nu are cum să organizeze un asemenea turneu, dar o bună parte de infrastructură de profil o putem asigura. Avem Sala Polivalentă, dar mai există Sala ”Horia Demian”, baza de tenis Winners, mai este o sală a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, care poate fi folosită pentru antrenamente. Chiar şi Sala Polivalentă mai are o sală de antrenament. Rămâne ca astrele să se alinieze pentru aducerea unui asemenea turneu", spunea la acea vreme Emil Boc.

Țiriac va câștiga 35 de milioane de euro în următorii 10 ani

În altă ordine de idei, Ion Țiriac va câștiga 35 de milioane de euro în următorii 10 ani. Miliardarul român a ajuns la un acord cu autoritățile din Madrid pentru a menține turneul de tenis în capitala Spaniei, pe care îl patronează. Turneul din capitala Spaniei este de categorie Masters la masculin şi Premier Mandatory la feminin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Board Life Status


Board startup date: August 26, 2018 15:29:15
×