Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Steps

Hora a impresionat la debut! 3 soluții în atacul lui Mihai Teja, la FCSB. Cine va fi titular dacă pleacă Gnohere

Recommended Posts

YTU2NzBiMDFjZjIxYzA1MjAxOGE1Y2Q0NDk0Ng==

FCSB a disputat, miercuri, ultimul amical din Spania, unul încheiat tot la egalitate, 1-1. Finalul a fost unul pe muchie de cuțit. După ce ucrainenii au deschis scorul, din lovitură liberă, a ieșit la rampă Ioan Hora, ultimul transfer făcut de Gigi Becali.

Atacantul de 30 de ani a reluat cu capul, din șase metri, marcând astfel primul gol pentru FCSB, după numai 20 de minute disputate în tricoul roș-albastru. Totuși, nu golul l-a impresionat pe Gigi Becali, ci spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă fostul golgheter al României.

Hora a făcut pressing, dovedind că e dispus la efort. Vârful s-a luptat cu fundașii adverși, un lucru pentru care a fost lăudat de cei din staff-ul FCSB. ”Pe Hora să-l vedem, din ce am vorbit este exact ce voiam. E foarte activ și ține fundașii centrali, aleargă foarte mult, face pressing, asta vrem de la un atacant”, a spus Becali, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Ce probleme ar putea avea Ioan Hora, în Liga 1

Dacă în fața unei echipe cu renume Hora a avut o prestație excelentă, lucrurile se pot schimba în meciurile din Liga 1, acolo unde majoritatea adversarelor roș-albaștrilor practică un joc pur defensiv în fața grupării conduse de Mihai Teja. Ciprian Marica este cel care trage astfel un semnal de alarmă în ceea ce îl privește pe vârful care revine în campionatul românesc după doi ani și jumătate.

”Hora e un marcator, a găsit spațiul liber. Important e că a simțit spațiul liber și că a marcat. Avea nevoie de moral și eu zic că acest gol a venit când trebuia.

Îi va fi un pic mai greu în meciurile cu echipele care se apără, pentru că este un jucător mobil, care aleargă foarte mult și caută spațiul liber. În momentul când joci cu o echipă care se apără bine, lui Ioan Hora îi va fi greu”, a spus Ciprian Marica, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Ioan Hora a fost golgeterul Ligii 1 în România, cu 19 goluri, în sezonul 2015-2016, când evolua pentru Pandurii Târgu-Jiu. Noul vârf al lui Mihai Teja are CV 4 meciuri pentru echipa națională a României.

Ce se întâmplă cu Ioan Hora dacă Harlem Gnohere pleacă de la FCSB

Harlem Gnohere poate pleca în această iarnă, Becali stabilindu-i deja prețul, 5 milioane de euro. Totuși, despărțirea de ”Bizon” nu i-ar garanta locul în primul 11 lui Hora. Raul Rusescu este vârful de care toți din conducerea roș-albaștrilor sunt impresionați. Astfel, cel mai probabil, fostul atacant al Pandurilor va trebui să se mulțumească cu statutul de rezervă.

”Ce știu că Rusescu, la ora asta, e unul dintre cei mai buni. Luând în ansamblu, echipa toată. Așa mi s-a spus că astăzi Rusescu e cel mai bun, eu nu am văzut meciul. Mi-au zis ”stai linștit!””, a mai spus Becali.

Un alt om de fotbal, Claudiu Niculescu, a punctat faptul că Hora are șanse mici să devină om de bază în echipa creionată de Mihai Teja. ”Dacă nu pleacă Gnohere, nu văd unde ar putea juca Hora! Mai ales că este și Rusescu. Adevărat, acum trei ani a prins un sezon la Pandurii, când a marcat multe goluri, vreo 15-16, după care n-a mai avut un parcurs la fel de bun. E greu de crezut că un jucător, care n-are niciun meci oficial de aproape un an, de 9 luni dacă spui că din mai n-a mai jucat, poate face ceva notabil pe termen scurt.

E incisiv, e penetrant, atacant de de gura portii, are executii bune în fata porții, dacă primește mingi - și aici Steaua stă bine pentru că aduce multe baloane acolo, are mare calitate pe benzi -, dar rămâne de văzut cum se va descurca. E marcator, dar are un mare impediment!. Nu joacă de 9 luni! Indiferent cu cine te antrenezi, cum te antrenezi, e greu să intri rapid în ritm, n-ai cum. E foarte, foarte greu să revi într-o formă bună așa repede”, a spus Claudiu Niculescu, prezent în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1.

Dacă ”Bizonul” va rămâne la FCSB, atunci situația pare clară, el fiind cel care va avea postul de titular asigurat.

Ioan Hora este un atacant născut pe 21 august 1988, la Oradea. Acesta a evoluat, la nivel de profesioniști, pentru UTA Arad, Gloria Bistrița, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu-Jiu, Konyaspor, Akhisarspor și Elazigspor. La nivel de performanțe, se poate lăuda cu trofeele de Campion al României (2012) și Super Cupa României (2011), cu CFR Cluj, Cupa Turciei cu Konyaspor (2017), respectiv Akhisarspor (2018).

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Board Life Status


Board startup date: August 26, 2018 15:29:15
×