Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Steps

Moderators
 • Content count

  222
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Steps last won the day on January 1

Steps had the most liked content!

Community Reputation

11 Semi-Good
 • Rank
  Moderator General News
84 profile views
 1. „Stat de drept fără drepturile omului nu se poate. Trebuie să ne reamintim că aceste lucruri sunt statuate şi în Constituţia noastră. Le avem în Constituţie. Nu e suficient ca un lucru să fie scris în Constituţie. Trebuie să fie respectat şi pus în practică. În această zonă cred că societatea mai are un drum lung de parcurs. E vorba de acceptare, educaţie şi toleranţă. Vă amintiţi cînd a apărut lucrul cu referendum, eu de îndată am devenit inamicul numărul 1 când am spus că trebuie să fim toleranţi. Din păcate, am avut dreptate. Românii au dat o lecţie imensă acestor infatuaţi care au propagat ura şi pur şi simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit. Românii au fost mult asupra clasei politice care au promovat agresiv, cu un discurs bazat pe ură şi intoleranţă acel referendum. Românii au arătat că sunt un popor deschis şi că acţionează cu totul şi cu totul altfel decât acţionează unii politicieni şi sociologi”, a afirmat Klaus Iohannis, la dezbaterea „Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă”. Preşedintele Iohannis a răspuns astfel la întrebarea unul reprezentat de la ACCEPT care a întrebat care e rolul politicienilor pentru conmbaterea homofobiei, în contextul în care Senatul a două proiecte care vizează parteneriatul civil şi dacă poate exista stat de drept fără drepturile omului. Senatul a respins, luni, două proiecte de lege care prevedeau că persoanele de acelaşi sex puteau încheia în faţa notarului sau la Starea civilă un parteneriat civil în scopul organizării vieţii comune ca familie. Actele normative arătau drepturile şi obligaţiile partenerilor. Senatorii au adoptat cu majoritate de voturi rapoarte de respingere pentru cele două proiecte, unul iniţiat de UDMR, USR, PSD şi PNL, printre care deputatul PSD Florin Manole şi liberalul Ovidiu Raeţchi, şi alt proiect iniţiat de un deputat ALDE şi de un deputat independent. Referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, din 6 şi 7 octombrie 2018 nu a fost valabil, întrucât nu au participat cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
 2. Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, a declarat marţi după-amiază că majoritatea ţărilor UE au fost de acord cu propunerea de constituire a unui grup de lucru care să analizeze oportunitatea constituirii unui mecanism al Uniunii Europene de supraveghere a stării democraţiei, statului de drept şi principiilor fundamentale comunitare. Proiectul a fost propus împreună cu ministrul german al Afacerilor Europene, Michael Roth. Oficialul belgian a precizat că are susţinerea Germaniei, dar şi a Finlandei, ţară care va prelua Preşedinţia Consiliului UE de la 1 iulie. De asemenea, iniţiativa este susţinută şi de România, potrivit agenţiei belgiene Belga şi site-ului LeVif.be. Comisia Europeană, care a semnalat deja intenţia de a condiţiona accesul la fonduri comunitare de respectarea principiilor statului de drept, a salutat proiectul. "Iniţiativa belgiano-germană consolidează statul de drept, este o tentativă onestă graţie căreia statele membre se vor putea consulta între ele", a comentat Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.
 3. Avocatul Dan Chitic a precizat, pentru MEDIAFAX, că un astfel de demers încalcă principiile dreptului la apărare. „Am insistat pe faptul că un astfel de demers este absolut nelegal şi că încalcă cele mai elementare drepturi la apărare şi la un proces echitabil atâta vreme cât noi, apărarea, nu am fi avut acces la un astfel de document care nu putea fi catalogat nici ca probă. Eu, unul, am solicitat ca acest document să fie trimis sigilat înapoi. Nu există niciun temei legal pentru a face o astfel de procedură, în niciun cod. Am solicitat ca plicul sigilat să fie înapoiat, atâta vreme cât deschiderea lui şi luarea la cunoştinţă a informaţiilor din acel plic ar putea afecta în mod evident judecata celor care sunt chemaţi să facă dreptate în acel dosar”, a declarat Dan Chitic, avocat în dosarul Microsoft. Următorul termen a fost stabilit pentru 16 aprilie, ora 8:00. În acest dosar, DNA a dispus, în luna septembrie a anului 2017, trimiterea în judecată a fostul ministru Gabriel Sandu, a fostului şef al Microsoft România Călin Tatomir şi a oamenilor de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu în dosarul „Microsoft III”. Aceştia sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu peste 51 de milioane de euro. „În condiţiile în care, în luna aprilie 2009 expira contractul comercial privind închirierea de licenţe Microsoft nr. 0115RO/15.04.2004, inculpatul Sandu Gabriel, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi la instigarea inculpaţilor Florică Claudiu Ionuţ şi Pescariu Dinu Mihail, a depus diligenţele necesare pentru încheierea unui nou contract de închiriere software”, a arătat DNA la acea vreme. În acest context, Pescariu şi Florică, în calitate de reprezentanţi în fapt/drept ai societăţii D.Con.Net AG, pentru a fi favorizaţi în câştigarea licitaţiei publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legătura cu ministrul de la acea vreme, Gabriel Sandu, căruia i-au şi plătit în acest scop suma de 2.196.035 euro (pentru aceste fapte, prin Sentinţa nr. 258/24.03.2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, în dosarul nr. 1191/1/2015, au fost condamnaţi Cocoş Dorin şi Sandu Gabriel pentru trafic de influenţă).
 4. “Este un exemplu revoltător de incapacitate guvernamentală în domeniul sănătăţii publice. Răspunderea este clar la cei care guvernează. Noi la preşedinţie nu ne putem face că nu vedem aceste probleme şi este important să contribuim destul de serios la conştientizarea şi cunoaşterea acestei probleme. Avem oameni suficient de bine pregătiţi care vor putea să vină cu expertiză şi proiecte pentru îmbunătăţirea. Această chestiune este una extrem de sensibilă şi toate studiile sociologice arată că românii sunt foarte preocupaţi de ineficienţa sistemului public de sănătate”, a spus Klaus Iohannis la o dezbatere din cadrul Festivalului One World Romania. El a afirmat că nu crede că Liviu Dragnea este internat momentan în sistemul public de sănătate. „Nu cred că s-a dus ăsta la un spital public”, a adăugat Iohannis. Codrin Ştefănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Liviu Dragnea rămână internat în spital, iar medicii îi vor face infiltraţii „care să îl pună pe picioare” în perioada următoare când vor fi alegeri. Secretarul general al PSD a precizat liderul social-democrat va ajunge la operaţie din iunie încolo. Liviu Dragnea este internat de duminică în spital, după ce a acuzat dureri de spate. Liderul social-democrat are o dublă hernie şi probleme cervicale, potrivit unui anunţ făcut de secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu. Acesta a adăugat că CEx al PSD, care trebuia să aibă loc joi pentru validarea listei candidaţilor la europarlamentare, va fi reprogramat pentru o dată ulterioară.
 5. „O garanţie? Garanţia pot să fiu doar eu, că preşedintele convoacă referendumul. S-a vorbit mult despre referendum şi am spus în mai multe rânduri că lucrurile trebuie evaluate din foarte multe puncte de vedere. De multe ori dorinţa e una şi putinţa e alta. Eu nu am vrut să convoc un referendum ca să ne aflăm în treabă şi să nu participe lumea. Discuţia nu a revenit întâmplător pe referendum. Am primi acum nu multe săptămâni o lege spre promulgare care clarifica anumite aspecte tehnice pentru alegeri prin care PSD introduse un paragraf că nu poate organiza nimic cu alegerile, nici referendum, nici altceva. Am contestat la CCR această lege, având ceva în minte pentru ce ar putea urma. CCR mi-a dat dreptate. Acea prevedere e neconstituţională şi ca atare am început să analize cu echipa de la Cotroceni cum ar fi dacă aş convonca un referendum fix pe data alegerilor europarlamentare. La început au fost puţini entuziaşti. Lucrăm deja intens la asta. Analizăm datele, variantele, partea legală, etc”, a afirmat Klaus Iohannis, la dezbaterea „Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă”. El a precizat că este „aproape hotărât” să convoace un referendum pe 26 mai, când vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European. „Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai când ave alegeri europarlamentare. Lăsaţi-mi o marjă care se datorează unei nevoie aprofundate, unei discuţii aprofundate. Dacă fac referendum atunci vreau să am parteneri şi societatea civilă, românii care îşi doresc să dea un semnal clar şi pentru asta de o săptămână încoace lucrăm foarte foarte intens”, a explicat Iohannis. Şeful statului a mai spus că îşi doreşte ca poporul român „să spună clar dacă tolerează corupţia sau dacă trebuie să tragem linia şi să spunem atât”. „Un referndum care să nu rămână lucrurile în suspans, să exprime atitudinea naţiei. Îmi doresc ca naţiunea română să spună clar dacă tolerează corupţia sau dacă trebuie să tragem linia şi să spunem atât. Marile sisteme publice, educaţia, justiţia sunt destul de rezistente şi reziliente dar odată ce încep să scârţâie se repară foarte greu. Sper să ajungem în perioada în care această golăneală nu se va mai întoarce şi să ne întoarcem la actul democratic”, a completat şeful statului. Preşedintele Klaus Iohannis participă, marţi seară, la dezbaterea „Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă” organizată în cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar şi Drepturile Omului de către Asociaţia One World Romania.
 6. Steps

  [Giveaway] Steam CD Key

  14
 7. Steps

  Ce ați vrea să deveniți?

  Sefu' la bani
 8. Steps

  Banned

  Forum Wrong Try to other site / forum. @Rida. t/c.
 9. Steps

  artwork ♦ F0r3st

  Asta ar fii pagina principala de pe forum sa inteleg..
 10. Steps

  Propune o categorie nouă pe forum

  Numele secțiunii » Off Topic Informații despre secțiunea respectivă » sa se faca o sectiune speciala pentru discutii libere, gen sa off-topic De ce credeți că ar fi folositoare această secțiune? » pentru ca persoanele sa poata comunitaca mai usor intre ele Unde ar trebui făcută secțiunea respectivă? » User Area..
 11. Steps

  [Cerere Avatar] Steps

  oo faina fainaaa :D mersii
 12. Steps

  [Cerere Avatar] Steps

  uuuu Dragutttt, mersiiii
 13. Tipul [avatar(forum sau steam)/semnătură/banner/etc]: avatar Text principal: GOLDSTARS Text secundar [goldstars.ro]: GOLDSTARS Dimensiuni: 150x250 Stock/Render[obligatoriu]:https://imgur.com/a/BfjGi0m Alte precizări: Good Luck!
 14. Steps

  (Prezentare) SOSOA

  Welcome

Board Life Status


Board startup date: August 26, 2018 15:29:15
×